Vagnar

20.07.2012 kl. 23:38

Jag vet att de allra flesta som läser min blogg inte är ett dugg intresserade av vagnar och mina vagnaffärer. Inte mer än för att få kommentera det hela i alla fall. Samtidigt finns det med största sannolikhet en och annan som läser som faktiskt ÄR intresserad, tro det eller ej, och nu när jag har en barnvagns kategori måste jag ju fylla den med något. Så här kommer ett inlägg på de vagnar vi hittills har haft till Emma.

  

Först ut, eller in, kom en Teutonia Spirit S3 -09 med liggdel och sittdel som vi köpte begagnad.
Vagnen blev aldrig använd och såldes igen innan Emma ens var född. Men att det är en bra vagn råder det inga som helst tvivel om hos mig i alla fall.

  

Strax innan vi sålde Teutonian köpte vi en Crescent Diva -10 med liggdel och sittdel på Barnens Hus. Den stod här hemma i ungefär 2 veckor medan Emma fortfarande låg i magen. Jag kände aldrig riktigt att det var en vagn jag skulle tycka om. Snygg - ja! Lätt att rulla var den också, men fruktansvärt tung att få upp på bakhjulen och det är en funktion man aldrig kommer ifrån helt. Hur skulle det då inte bli med ett barn i? Dessutom var handtaget för högt för mig även i det nedersta läget. Den åkte tillbaka till butiken och jag fick ett tillgodokvitto som användes till vagn nummer 3.

  

  

En Emmaljunga Ozone City med Citykorg. Alltså också inköpt på Barnens Hus. Årsmodellen var -10 på denna. Vi kompletterade vagnen med ett par barnvagnsskidor för vintern. Dessa behövde vi dock aldrig använda. Sittdelen som är ergonomisk användes aldrig. Jag tyckte inte Emma såg ut att sitta skönt i den. Hopsjunken på något vis. Vagnen kompletterades senare med en Nitro/City Cross sittdel och vips hade jag även en Emmaljunga Nitro City.


Alltså samma chassi men en annan sittdel. Denna användes ett par gånger med en Trollepose (likvärdig med en Voksipåse) med ryggplatta i så att den alltså fungerade som en mjuklift. Toppen! Kompletterades också med en svart fotsack.

  

Medan dessa vagnar fortfarande bodde här köptes också en Brio Happy -07 för att ploga sig fram i snö. Jag älskade den vagnen när Emma var nyfödd. Rymlig liggdel, ombonad och mysig och ett grymt skönt gung. Men så fick jag för mig att det var bättre att sälja Happyn och köpa en City Cross som vintervagn eftersom jag då skulle kunna variera mig ännu mer då alla Emmaljungas delar som har easy fix fästen kan användas och varieras hur som helst. Sagt och gjort.

  

Välkommen Emmaljunga City Cross -10.

Nu var det dags att börja planera sommarens Stockholmsresa och in flyttade fantastiska lilla Bugaboo Bee+


Tanken var att den skulle följa med på resan till Stockholm eftersom den var så liten, smidig och lätt. Den hade en röd cocoon babyinsats och även en extra blå sufflett. Den blåa suffletten passade kopiöst bra till min fina randiga färgglada Polarn & Pyret filt. Den här vagnen användes ett par gånger och oj så behändig den var. Emma trivdes i den och den var hur lätt som helst att köra samt att lyfta i och ur bilen. Anledningen till att denna såldes var kort och gott för att den inte gick att köra i snö. Det skulle alltså bli en vagn som bara kunde användas den tid på året då vi har helt bar asfalt här. Alltså skulle den stå oanvänd mer än den skulle användas. Så, den såldes och in kom i stället Brio Go -10 med liggdel och sittdel.

  

Helt underbar vagn. Den bästa hittills! Trots att den inte har fullt liggläge så sover Emma jättebra i den och hon sitter också stabilare i den än i andra vagnar vi provat. Den blir liten och kompakt hopfälld och lyfts lätt i och ur bilen. Handtaget är helt underbart och suffletten på sittdelen likaså. Ingen sol i ögonen här inte! Varukorgen ser kanske inte mycket ut för världen men den slukar hur mycket som helst och vagnen är fortfarande lika lättkörd!

Denna vagn har vi fortfarande kvar och är för tillfället vår enda vagn. Efter att den flyttade in fick alla andra flytta ut. Ozone sittdelen såldes för sig, City Crossen såldes med Citykorgen och Nitrosittdelen såldes med Ozone/Nitro chassit. Detta drog in en bra slant och i går beställde jag äntligen min drömvagn. En Bugaboo Donkey. I mono, dvs. för ett barn. Denna vagn har jag drömt om sedan Emma låg i magen och äntligen äntligen ska den bli min. Sprang Stockholm runt för att få känna på den och jag blev ju inte mindre sugen av det...! Den bör dyka upp någon gång under vecka 29-31. Importerad från Holland. Behöver jag säga att jag LÄNGTAR?!

Det jag kan konstatera nu är att gunget är viktigt, handtaget, suffletten och även att jag inte längre trivs med fyra fasta hjul. Har man väl vant sig vid rörliga framhjul är det svårt att gå tillbaka till fyra fasta hjul. Tungkört och jobbigt! Och faktiskt. Små hjul tar sig fram bra i snö! Är det nysnöat och oplogat tar sig ingen vagn fram bra, men då finns ju möjligheten att låsa hjulen eller sätta på skidor. Som sagt behövde vi aldrig något av detta under vintern som var. Skidorna provade jag en gång bara för att få prova. Vagnen körde på som vanligt. Jag tror att de kan funka riktigt bra i nysnö! Men Donkeyn har stora rörliga hjul fram. Kommer bli underbart!!

Det här får räcka för den här gången. Egentligen skulle jag kunna skriva en hel uppsats om vardera vagn, men det i så fall bli en annan gång. Många vagnar kan du läsa om i två riktigt bra renodlade barnvagnsbloggar:

 

Mer barnvagns bloggeri kommer garanterat! Vi har ju accessoarer också...! Filtar, dynor, suffletter, you name it!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hej! Har du kvar den blåa sittdelen? Jag vore väldigt intresserad av den. Mejla mig gärna om du är beredd att sälja den! :)
Jennyemet@live.com
Mvh. Jenny
Anonymous21.08.16 kl. 19:30

Senaste kommentarer

21.08, 19:30Vagnar av
16.01, 23:22Andra klippningen av Sanne
16.01, 09:5911 månader!! av Åsa
11.12, 22:41Nöjd tjej! av Li Berglund