10 månaders kontrollen

14.12.2012 kl. 14:39
Idag har vi (eller i alla fall jag) varit två svängar till norrfjärden. Först på morgonen för att lämna nytt sköldkörtelprov och sedan efter lunch för att gå på bvc med Emma. Så här såg det ut i dag på 10 månaders kontrollen: (8 månader)

Vikt: 8300g (7950g)
Längd: 73cm (71,5cm)
Huvudomfång: 45,2cm (44,5cm)

Allt såg bra ut även om hon dalar på vikten, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur mycket hon är igång och rör sig. Full fart hela tiden. Så länge hon äter bra, sover bra och verkar må bra så var det inget att oroa sig för. Bara fortsätta tillsätta extra fett i maten vilket vi alltid gjort. Redigt med olja och utan det hade hon väl varit riktigt pinnsmal!

Efter bvc gick jag och kollade mitt blodtryck i blodtrycksrummet på vårdcentralen. Det skulle jag ha gjort i mitten av augusti, en månad efter att jag slutade med medicinen, men det blev aldrig av och varenda gång jag åkt därikring med bilen och kommit ihåg det har ju Emma varit med och att sätta sig och kolla blodtrycket själv med en bebis är liksom inte optimalt. Och jag har ju mått bra. Men så har jag börjat få huvudvärk då och då och nu har jag haft ont 9 dagar i streck. Börjar ju misstänka att det beror på något. Antingen för lite medicinering för sköldkörteln, blodtrycket eller synen. Nu har jag ju varit duktig som faktiskt kollat två av tre tänkbara orsaker! Right? Blodtrycket var i alla fall inget vidare men det behöver ju för det inte vara det som är orsaken. Låg på 138/103 till en puls på 76. Lämnade värdena i lådan som man ska så får vi se om läkaren hör av sig. Egentligen ska man kolla vid tre olika tillfällen innan läkare tar kontakt, men jag tänker att hon kanske tittar i min journal och ser hur det ser ut och då kanske ringer redan efter den här gången även om jag kollade det 4 månader senare än jag skulle. Annars får jag väl ringa dit och höra mig för. Det kanske jag ändå borde göra på måndag?

Nu kommer snart Elin och Frida från skolan och då ska vi klä granen och äta pepparkakor. Ja de i alla fall. Jag tar mig lite sockerfri glögg tror jag, det är gott!

Senare ska vi iväg på 80 års kalas och fira min morfar!
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Senaste kommentarer

21.08, 19:30Vagnar av
16.01, 23:22Andra klippningen av Sanne
16.01, 09:5911 månader!! av Åsa
11.12, 22:41Nöjd tjej! av Li Berglund