Muntert....

Gud så less jag är på alla dessa sjukor. Känns som att vi haft sjukstuga här ända sedan Emma föddes. Det skulle vara trevligt att få försöka komma in i någon slags vardag...! Nätterna funkar som sagt relativt bra och vi skulle nog kunna ha rätt fina dagar också om vi bara fick vara friska någon gång! Här oroar man sig och håller sig borta från folk mer eller mindre totalt, nästintill isolerar sig, och till vilken nytta då?! Vi får ju allt skit i alla fall! Känner mig inte så munter just nu... :( Nåja, i morgon packar jag ner Emma i vagnen och tar henne och Elin på en promenad i alla fall. Också måste jag ta med mig Emma och åka till ett apotek. Jag skulle ha hämtat ny blodtrycksmedicin i tisdags, men så tänkte jag att jag skulle hämta den i går när vi ändå skulle på bvc. Men det fick vi ju ställa in och nu har jag ett piller kvar så jag klarar mig till i morgon bitti. Jag är ju i alla fall smittfri i morgon så det får bli en liten utflykt för oss två. Elin får stanna hemma. Det skulle bara bli för mycket om hon skulle följa med och få kräksjuka i bilen eller på apoteket. Där går liksom gränsen. Nog om äckelsjukan! Jag ska byta bajsblöja och sen ska jag och tjejerna titta på gladiatorerna och försöka få till något slags lördagsmys i alla fall...
17.03.2012 kl. 21:03

Magsjuka in da house...

I går eftermiddag började jag känna mig konstig i magen. Svårt att avgöra om jag hade ont i magen eller bara var hungrig. Somnade och sov fram tills det var dags att göra middag. När jag vaknade kände jag mig bara hungrig så vi fixade middag och åt. En timme senare satte magen i gång och jag har fått springa sjuttioelva gånger under kvällen, natten och dagen. Nu har det varit lugnt för mig senaste timmarna och jag har fått behålla det jag ätit och druckit. Men nu verkar det som att det är Björns tur! Varför?!

Jag har nu tagit över Emma. Det måste ju vara bättre att jag som är symptomfri har henne än han som får springa på toa och är dålig. Visserligen smittar jag ju i två dygn till så det är ju lite pest eller kolera, men vad ska man göra?! Han får hålla sig på toan uppe så länge inte Elin behöver dit (han har ju redan förpestat där), då får vi sanera där och han får börja gå nere där jag redan basiluskar... Fy fan för denna sjuka! Snälla någon, se till att våra barn i alla fall klarar sig....! :(
16.03.2012 kl. 19:44

1 månad!

I dag är Emma en månad gammal! Det är inte klokt vad fort det går! Vi börjar få lite rutiner och jag tycker att det går relativt bra med sömn osv. Som ni ser på bilderna (från idag) här nedan så går det lite ombyten om dagarna..! *ler*

15.03.2012 kl. 20:39

Första mötet

Idag har barnens (hur konstigt känns det inte att "säga" så..?!) farfar och bonusfarmor varit här och hälsat på. Det var första gången som de träffade Emma eftersom de åkte till Thailand i januari och har varit där fram tills häromdagen. Lagom bruna (!!) fick de så träffa sitt nyaste lilla barnbarn för första gången idag och det förevigades på kort minsann. Känner att jag inte har samma hysteri på att fota Emma som jag hade när Elin var liten, fast det kanske bara är positivt... När Elin var bebis blev det nästan för många bilder..!

Annars har dagen bjudit på ett utvecklingssamtal med Elin på skolan. Som vanlig fick hon en massa massa beröm, hon är så duktig våran stor-tjej! *stolt* Innan middagen i dag fick hon också prova på att ge Emma mat för första gången. Hon är så nöjd när hon får sitta med lillasyster i famnen. Mina fina flickor!

12.03.2012 kl. 20:20

Nyheter

Har precis knåpat ihop en ny header till bloggen. Jag är ingen expert och har ingen aning om hur man gör sådana där snygga men den här får duga ett tag i alla fall. Lite nytt så där...

Nu har jag bestämt mig också, eller Emma också tror jag. Vi kommer sluta med amningen. Det funkar som bekant inte, utan ersättning som tillägg går hon ner i vikt och jag har velat fram och tillbaka hur jag ska göra. Ena stunden har jag velat fortsätta kämpa (för det är kämpigt!) medan jag i nästa velat sluta helt och hållet, och efter den här helgen då hon inte alls har varit nöjd vid bröstet, släppt, gnällt, slitit och dragit trots att där finns mjölk så har jag bestämt mig för att sluta helt. Hon har hela tiden varit svag i sitt sugande, liksom inte orkat och nu har hon förmodligen blivit lite för bekväm med flaska och tycker att det är ännu mer jobbigt att suga från bröstet. Hon kräver mer och mer ersättning och då ska hon få det också. Känns skönt att ha bestämt sig en gång för alla och nu ska vi bara trappa ner ännu mer tills vi är färdiga med det här. Är lite rädd att jag sakna det mysiga i att amma, men faktum är att de inte bara är mysigt... och mys får man ju även vid flaskmatning, vi är lika nära ändå, skillnaden är bara vad hon har i sin mun.

Som en följd av detta är det nu dags att ta tag i gravidkilona som stadigt sitter kvar. Upp en hel massa och ner nästan ingenting efter förlossningen. Och nej, det är inte så enkelt att det tar lite tid och att kilona kommer försvinna sakta men säkert av sig självt som det gör för många. Det gjorde det inte efter Elin och det gör det inte nu. Har stått still sen vi kom hem och nu tycks det till och med ska börja gå uppåt. Men det är klart, sitter man bara på rumpan i soffan och ammar hela dagarna så gör man inte av med så mycket... En promenad med vagnen här och där gör ingen skillnad, så nu ska här köras i gång ordentligt, jag vill ha tillbaka min kropp som den var innan jag blev gravid och jag vill må som jag mådde då.

Jag vägde mig i morse så nu har jag en startvikt. Sen blir det inte fullt ut så länge jag fortfarande ammar lite, men så gott det går i alla fall. Wish me luch!
12.03.2012 kl. 11:33

Smajl!!

Idag klämde Emma fram flera härliga stora smajl när hon satt i babysittern! Så underbart! Inget prutt-leende här inte! :)

10.03.2012 kl. 18:45

Finally!!

Äntligen visar vågen på en hyffsad viktuppgång för lillhjärtat. 3955g och hon har därmed tagit sig över födelsevikt! Blev grymt glad när jag såg siffrorna på vågen! Hon har också vuxit lite till på längden och är nu 54cm lång.

Elin var feberfri på morgonen och är pigg nu. Förhoppningsvis var det sista slängen av feber i går kväll och i natt, men det kan mycket väl komma tillbaka i eftermiddag eller i kväll. Det höll ju på så ett par dagar för Björn och det har det gjort för Elin med nu så kanske kanske var det sista vändan. Vi hoppas på det. Vilket fantastiskt roligt sportlov hon fick. Sängliggandes hela lovet :(

Nu ska här ammas igen.
09.03.2012 kl. 14:40

Yoga eller så misshandel...

Barnyoga..?!!! Hon borde ju spärras in för barnmisshandel! Hon måste ju vara helt galen och totalt urbota korkad! Och föräldrar som dessutom frivilligt låter henne behandla deras små bebisar på det där viset, det är ju inte riktigt klokt!!

Titta på filmen HÄR.

Det är ju så man mår illa! Stackars små oskyldiga...! :(
07.03.2012 kl. 18:49

Äventyr

Idag vid 11 tiden kom Elin äntligen hem. Sjuklig fortfarande och kamperar med pappa Björn uppe i vårat sovrum. Hon är rätt nöjd med det och idag har hon faktiskt ätit lite varmkorv, druckit lite varm choklad och en hel massa vatten. Febern är inte lika hög och hon orkar vara vaken.

Jag och Emma har varit iväg på äventyr i dag. Riktigt skönt att komma hemifrån och åka någon annan stans än bvc. Hem till Sara som bjöd på go lunch tillsammans med Marica som hade bakat äppelpaj till efterrätt. En massa skvaller hann vi med även om tiden sprang i väg som den alltid gör när vi träffas. Emma fick en jättefin klänning att växa i lagom till sommaren.

Bjuder på en bild från idag.
Fotograf är Sara Nilsson som så snällt mailade över ett par riktigt fina bilder på mitt lillhjärta.
Besöket på bvc i går gick förresten bra. Emma hade ökat till 3870g vilken visserligen inte är någon storslagen ökning, men hon har i alla fall gått upp i stället för ner. Funderar på att åka och väga henne själv i morgon, eller på torsdag. Vi får se.

06.03.2012 kl. 20:19

Mammas stora lilla hjärta...

I lördags åkte Elin till sin mormor och morfar. Som hon längtat! Två nätter skulle hon få sova och hon hade sett fram emot det så mycket. I går kväll ringde mamma. Då hade Elin också fått hög feber. 19.30 bad hon självmant om att få gå och sova. Det händer ALDRIG! Sov 11 timmar, var upp och kissade och somnade om. Kanske sover hon ännu. Mamma skulle höra av sig senare. Febern sitter i alla fall i även i dag och pigg är hon då rakt inte! Jobbigt som tusan att sitta här hemma och inte kunna krama henne och trösta... men hon valde själv att vara kvar och tänker jag efter så var ju det egentligen för det bästa. Mindre smittorisk för Emma här hemma. Men ändå! Vi får se om hon vill stanna en natt till eller om hon kommer hem i dag. Då får hon flytta in hos sjuka pappan uppe i vårat sovrum... Även om jag då inte är med henne som vanligt så har hon sin pappa i alla fall. Fast hon älskar ju att vara hos sin mormor och morfar så jag tror nästan att hon kommer vilja stanna en natt till... och hon har det ju bra där även om vi saknar henne massor här hemma..! Dumma dumma basiller! :(
05.03.2012 kl. 13:50

Tyst & stilla

Just nu är det tyst och stilla här hemma. Sitter visserligen i soffan och tittar på Sing along men för övrigt är här alldeles tyst. Emma sover i vagnen här bredvid och jag tror nästan att hon har gjort natt nu men vet inte riktigt ännu och därför har jag inte lagt mig för att sova ännu. Fast jag har gjort mig klar i alla fall så att jag bara kan lägga igen när jag vill och kan... Funderar lite på detta med amning och ersättning. Idag har hon ammat som vanligt och ratat ersättning hela dagen fram tills kvällen. Då har hon tagit lite två gånger efter lite halvt trugande. 45 ml och 10 ml. Det är ju verkligen inte mycket. Blir intressant att se vad som har hänt på måndag. Känns allmänt konstigt, tycker hon borde vilja ha mer! 55ml på en dag kan väl inte gärna göra någon större skillnad på vågen...? Återstår ju att se... Nu är det nog bäst att lägga igen medan man ändå har chansen...
03.03.2012 kl. 23:38

Så har det gått....

Med en sjuk make (feber och hosta) så har jag och Emma hängt ihop själva hela gårdagskvällen och natten och tack och lov har natten varit helt galet bra!

Kl. 20 ammade hon och sedan fick hon första omgången med ersättning. Först gjorde jag en laddning som hon slukade, himlade med ögonen och "stönade" när hon åt. Gjorde en laddning till och hela den tog hon också. Totalt 65ml. Sen sov hon gott ett tag innan hon ammades igen. Sedan ammade jag henne ännu en gång strax innan kl. 24 och då släppte hon och verkade nöjd, ville inte äta mer, men efter bara några minuter var hon rätt missnöjd så jag gjorde en flaska igen. 15 ml tog hon och lämnade resten. Det är nog som bvc sköterskan gissade på, att hon får i sig så pass att hon blir "nöjd" men behöver egentligen mer. Bara det att det blir för jobbigt att få i sig det, att det inte kommer som hon vill och då struntar hon hellre i det och sover... Ersättningen var i alla fall vad hon behövde för då somnade hon och sov på amningskudden i min famn från ca 00.25 till 5.20. Då vaknade jag (jag veeet, jag ska inte sitta och sova...) och la ner henne i vagnen. Tänkte att det går ju aldrig efter så många timmar, men jodå, hon sov vidare till 06.55! 6½ timme utan matning, vakenhet, knorr eller nånting! När hon väl vaknade var hon förstås hungrig igen men nöjde sig med att amma på ena sidan, när jag erbjöd andra knep hon igen munnen så jag provade aldrig med någon ersättning då. Nu sover hon i vagnen här bredvid igen.

Nu är det dags att fixa frukost till storasyster som jag hör är vaken där uppe. I dag ska hon åka till sin mormor och morfar och sova över där i två nätter. Gissa om hon är nöjd?! Det är nog det bästa hon vet!
03.03.2012 kl. 10:11

Fredag kväll

Fredag kväll och trots en riktigt bra natt är jag rätt trött just nu, det blev mycket på en och samma dag.

Vägningen i onsdags visade ju bara 15g upp för lilla Emma hjärtat så idag bestämde vi oss för att åka och väga henne själva i bvc´s väga själv rum. Sagt och gjort, kom dit strax före 11 och vägde henne. NER 25g på två dagar och en vikt på 3800g precis. Det kändes för jäkligt, stackars barn liksom!

Åkte in till stan och Björn promenerade ute med Emma medan jag sprang in på Cubus och H&M och handlade lite till Emma. Alla byxor faller av henne och hon drunknar fortfarande i bodysarna, så mer smått fick det bli. Sen åkte vi hem och var hemma alldeles lagom till vår bvc sköterska hade telefontid. Idag var jag en sån där som tar upp alldeles för många minutrar av den korta telefontiden, men det behövdes. Vi pratade lite om det hela och bestämde sedan att vi skulle komma dit igen senare under eftermiddagen för att väga henne igen, se om hon fått i sig mer innan dess och så. Väl där stannade vågen på 3825g, då hade hon hunnit amma två gånger till innan vi åkte. Då ville hon att jag skulle amma där och väga efter amning och vi hann med två amningstillfällen som totalt generade 15g upp och en Emma som fortfarande inte verkade riktigt nöjd. Eller nöjd, hon protesterade inte, men sökte vidare och gapade stort. Efter en massa prat kom vi fram till att hon nog behöver lite ersättning så det är planen nu så får vi se vad som hänt på måndag när vi ska dit igen.

Efter bvc åkte vi till mamma och pappa i Öjebyn och åt middag där, sedan packade vi in oss i bilen och åkte runt i affärer (jag sprang in medan övriga satt kvar i bilen) för att leta efter en speciell ersättning som ska vara lite snällare för magen. Efter 7 affärer gav vi upp och köpte vanliga Nan 1 och väl hemma ammade hon (ammade just innan vi åkte från mamma och pappa också) och sedan klämde hon nöjt i sig 60ml ersättning efteråt. Så visst f-n behövde hon mer..! Jag sa till bvc sköterskan att jag tycker att hon borde protestera om hon är hungrig, men hon sa att det inte alls är alla som gör det och uppenbarligen...! Det är det som varit så konstigt, hon är en väldigt nöjd liten dam, men går inte upp i vikt...

Tänkte kolla i morgon om den andra vi ville ha finns någonstans i Luleå, annars får vi köra på denna och hoppas att hon inte får problem med magen. Det är ju lite det man är rädd också, inte nog med att det blir himla synd om henne då så är ju risken att så mycket annat som fungerar nu sabbas då..

Nu är hon snuttis igen, dags att gå och amma!
02.03.2012 kl. 22:02

Amning och shopping

Idag har vi varit med Emma till BVC igen. Vikten låg på 3825g idag och hon har alltså ökat med ynka 15g på 6 dagar. Inte alls mycket men det har i alla fall vänt och hon har ju faktiskt ökat även om det var löjligt lite. Inget att oroa sig för än så länge då hon ändå verkar nöjd och belåten, men vi ska tillbaka på måndag och väga henne igen, mest för vår skull, det var vi som ville dit så snart igen och då får vi förstås det. Hoppas innerligt att hon ökat lite mer då, jag vill verkligen att amningen ska fungera den här gången! "Bvc-tanten" frågade lite hur vi kände inför ersättning och jag har inget emot det, blir det nödvändigt för att hon helt enkelt inte ökar tillräckligt i vikt eller det av någon annan anledning inte fungerar/känns bra med amningen så får det ju bli ersättning, men det vore tråkigt om jag måste ge upp amningen för att hon inte ökar tillräckligt när hon ändå är nöjd. Vore ju en sak om hon verkade hungrig och missnöjd, då skulle det ju vara självklart att man måste ge henne ersättning så hon blir mätt, men det gör hon ju inte. Och jag trivs med att amma, det är mysigt och samtidigt är det är ju så mycket smidigare än att ge ersättning. Minns hur vi konkade med termos med varmt vatten, flaskor och pulver vart än vi skulle när Elin var liten och det vill jag gärna slippa nu. Rådet vi fick, och det enda man kan göra, är att amma, amma och amma lite till, fast det tycker jag ju att jag redan gör. Från middagstid sitter jag mer eller mindre non stop. Det är förmiddagarna som man skulle kunna amma mer, men då sover hon och när hon sover djupt som då är det omöjligt att få henne att amma och det förstod hon på bvc också. Men, vi ska göra så gott det går och hoppas att hon ökat ordentligt till nästa gång. Tänkte åka på fredag och väga henne själv också, bara för att se så hon inte går ner iaf... Längd idag 53cm.

Efter besöket på BVC tittade vi in på Vit elefant också. Total utförsäljning, hon verkar ska lägga ner?!

Elin fick sig en rosa Nike täckväst för 30 kr.Emma fick 14 plagg för 140kr totalt, alla i jättefint skick och en Name it klänning var till och med helt ny med lapparna kvar! Jag är helnöjd! ;) Blev en del kortärmade bodys och klänningar som passar till sommaren. Perfekt.Nu är det dags för amning ingen. Jag hann gå på toa och skriva ett snabbt inlägg här på bloggen. Kanske 10 minuters "egentid". Det ni! *ler*
29.02.2012 kl. 20:22

Dagens outfit

Idag har Emma klänningspremiär! Det ni!

28.02.2012 kl. 12:27

Senaste kommentarer

21.08, 19:30Vagnar av
16.01, 23:22Andra klippningen av Sanne
16.01, 09:5911 månader!! av Åsa
11.12, 22:41Nöjd tjej! av Li Berglund